Zit jij klem tussen je relatie &
gevoelens voor iemand anders?

Weet je niet wat je nu moet doen? 

Wie moet je kiezen? 
Spookt die vraag constant door je hoofd... Blijf je in dezelfde gedachtencirkels ronddraaien...
En kom je maar niet verder?

Dan heb ik een wake-up-call voor je:

 • Je hoeft niet te kiezen. 


Althans... niet nu.  Een keuze maken is niet het belangrijkste dat je nu moet doen.


Maak je een grapje..? 
Nee, ik ben heel serieus. Al begrijp ik dat je twijfels hebt of weerstand voelt als je dit zo leest. Waarschijnlijk heb je het gevoel dat een keuze maken juist het allerbelangrijkste is dat je te doen staat...

Stel je jezelf steeds een nieuwe deadline om te kiezen? Heb je in je hoofd al vaak een besluit genomen en met jezelf afgesproken dat je op Moment X écht de knoop gaat doorhakken? En kun je het dan toch niet over je hart verkrijgen als het zover is... of krabbel je na een paar uur/dagen/weken weer terug?

Kiezen verhelpt alleen het symptoom...
Diep van binnen weet je dan waarschijnlijk wel dat "gewoon een keuze maken" niet de oplossing is om uit je huidige situatie te komen. In ieder geval geen échte oplossing. Want als je jezelf dwingt om een keuze te maken, komt die keuze niet écht vanuit jezelf. Dus wat gebeurt er dan als je toch een keuze maakt?

Je ervaart nog steeds geen rust. Je blijft piekeren. Je blijft aan de ander denken - of dat nou je (potentiële) minnaar is of je ex. Je blijft je afvragen of je wel de juiste keuze hebt gemaakt.

In jouzelf is er dus niks veranderd!

Door te kiezen hoop je het probleem op te lossen, maar in feite verander je alleen "de buitenkant van je probleem". Of beter gezegd: je bestrijdt het symptoom.

... en verandert niets aan het onderliggende probleem
Het symptoom is de spagaat van gevoelens waar je in zit; het feit dat je worstelt met gevoelens voor iemand anders dan je partner of misschien een serieuze affaire hebt. Maar je bent niet zomaar in deze situatie beland. Dat heeft een oorzaak. En dat is dus het onderliggende, echte probleem.


Hoe zou het zijn als...

 • Je jezelf bevrijdt van de druk om te kiezen?
 • En in plaats daarvan je energie stopt in het aanpakken van de wortel van het probleem?


Voel maar eens: geeft dat rust? 
Of hoor je meteen weer dat stemmetje in je hoofd: ja, maar... ik moet uiteindelijk tóch een keuze maken.

Dat klopt natuurlijk.

Uiteindelijk moet je een keuze maken. Of beter gezegd: wil je een keuze maken. Je voelt je immers niet gelukkig met je huidige situatie. Je worstelt met een cocktail van emoties en doet mensen pijn om wie je geeft. Je wilt weg uit deze situatie... je weet alleen niet hoe.

Weet dan:
Zodra je helder hebt wat het dieper liggende probleem is én daaraan werkt, wordt vanzelf helder hoe je verder moet. 

Dan weet je intuïtief wat je te doen hebt. 

Dat kan betekenen dat je je huidige relatie een serieuze nieuwe kans wilt geven en daar 100% voor gaat. Of dat je juist tot het inzicht komt dat je huidige relatie geen toekomst meer heeft. En of je in dat geval voor 'die ander' kiest... of tot de conclusie komt dat je voorlopig alleen verder gaat. 

De sleutel is dat je - voor nu - loslaat wat de uitkomst gaat zijn. En eerst op onderzoek uitgaat. De diepte in. Op zoek naar de wortels van je situatie. 


Wat heb je daarvoor nodig?

 • Allereerst: lef. Het vraagt moed om eerlijk naar jezelf te kijken - en dat is wat je gaat doen als je op zoek gaat naar de oorzaak.  
 • Ten tweede: de diepe overtuiging dat je zo niet door wilt gaan. Voel je in elke vezel van je lichaam dat je uit deze situatie wilt? 
 • Ten derde: de juiste hulp. In je eentje kom je er waarschijnlijk ook ooit wel uit... maar niet nadat je nog eindeloos lang in dezelfde gedachtenkringetjes ronddraait, meerdere keren halfslachtige keuzes maakt en zo jezelf en degenen van wie je houdt nog een hoop extra pijn bezorgt. 


Lef en overtuiging moeten vanuit jezelf komen. 

En voor de juiste hulp... ben je op de juiste plek!

Wat kan ik voor je betekenen?


Ik help je om uit de chaos te komen met mijn 1-op-1 traject Hulp bij Vreemdgaan. Samen creëren we de rust en helderheid die jij nodig hebt om knopen door te hakken en verder te kunnen.

Ook als je alleen  gevoelens hebt voor iemand anders dan je huidige partner, en dus niet daadwerkelijk (fysiek) vreemdgaat.

Samen met jou ga ik op zoek naar de onderliggende wortels van jouw situatie én wat jij te doen hebt om hieruit te komen.

 • Ik bied je een luisterend oor. Een veilige plek om je verhaal kwijt te kunnen
 • Ik begeleid je zonder oordeel (over jou), zonder vooroordelen (over de andere betrokkenen en de situatie) en zonder dat ik hecht aan een bepaalde uitkomst. 
 • Met andere woorden: het maakt mij niet uit wie je kiest of wat je doet, doordat ik niet persoonlijk betrokken ben. 
 • Ik kijk waar jij het meeste behoefte aan hebt en pas het traject daar op aan. 
 • Ik ben niet alleen professional, maar ook ervaringsdeskundige (zie Over mij). Ik weet dus waar ik over praat en hoe heftig het kan zijn om in de gevoelensachtbaan te zitten die (bijna) vreemdgaan met zich meebrengt. 


Ik begeleid je online (op afstand) of face-to-face in mijn praktijk in Meppel.

1-op-1 

Hulp bij Vreemdgaan

DE SNELSTE WEG NAAR HELDERHEID

3x   349,- 

3 maanden persoonlijke begeleiding


 • Binnen een week van start
 • Elke 2-3 weken een live sessie (online of in de praktijk) - 5x in totaal
 • Je krijgt persoonlijke oefeningen voor thuis & we houden tussendoor contact over je voortgang


Een safe space, luisterend oor en duidelijke handvatten

Zelfhulp-traject

bij vreemdgaan

ONLINE programma

147,-
Early Bird

47,-


Beschikbaar vanaf 7 augustus

Meld je alvast aan voor de Early Bird Prijs en je krijgt als eerste toegang!