Als je hoofd het antwoord niet weet

is het tijd om naar je intuïtie te luisteren

Portet Annelies

Hi! Ik ben Annelies, transformatiecoach en schrijver. Mijn doel: jou inspireren om je eigen keuzes te maken in het leven. En je daarbij te ondersteunen.

Doen wat je hart je ingeeft, en niet wat je denkt dat je moet doen of wat er van je verwacht wordt... dat klinkt mooi, maar is niet altijd makkelijk. Soms lijkt het alsof je geen keuze hebt. Dat weet ik als geen ander.

Tien jaar geleden zat ik zelf op zo'n punt. Ik was niet gelukkig, maar wat ik ook deed, het veranderde niets. Ik bleef maar piekeren en malen. Uiteindelijk bleek deze crisis de voedingsbodem voor een prachtige transformatie.

En als ik één ding geleerd heb:
Je hebt altijd een keuze!


Hoe vreemdgaan mijn leven veranderde


Wat er tien jaar geleden gebeurde in mijn leven? Ik ging vreemd. Ho, stop! Dat was dus niet de oplossing voor mijn problemen. Ik kan het ook niemand aanraden. Maar het gebeurde wel.

Niet zomaar, daar ging een jaar van worsteling aan vooraf. Ik was niet gelukkig - met mijn relatie, met mijn werk, met mijn leven. Wat daaronder zat, maar waar ik me op dat moment nog niet bewust van was: ik was vooral niet gelukkig met mezelf.

Ik bleef zoeken naar oplossingen buiten mezelf. Ik zegde mijn baan op, werd freelancer, hield een schrijfsabbatical en deed ondertussen hard mijn best om mijn relatie (en partner) te veranderen. Ook toen ik gevoelens kreeg voor iemand anders.

Ik zat vast. Ik wilde mijn partner niet kwijt, maar fantaseerde over iemand anders. Wat kon ik doen? De verliefdheid overkwam mij - cliché... maar zo voelde het. Het lukte niet om die gevoelens weg te drukken (en eigenlijk wilde ik dat lekkere verliefde gevoel ook helemaal niet kwijt). Uiteindelijk gebeurde het 'onvermijdelijke'.

Vreemdgaan is het meest pijnlijke wat ik ooit heb gedaan en wat ik ooit heb meegemaakt. Ik had de persoon van wie ik het meeste hield, diep gekwetst. Ik had gelogen en bedrogen, voelde me schuldig en schaamde me. Ik viel in een diep zwart gat.

Ik zocht naar hulp, naar antwoorden hoe ik verder kon. En kwam erachter dat er weinig was waar ik echt iets aan had. Er was sowieso weinig begrip voor 'daders' zoals ik. Een beetje in de trant van: wie zijn billen brandt, moet op de blaren zitten.

Ik miste de erkenning van mijn pijn. En ik miste ook erkenning van het feit dat ik niet in mijn eentje mijn relatie om zeep had geholpen. Mijn vreemdgaan leidde er weliswaar toe dat mijn relatie eindigde, maar het was er niet de oorzaak van.

Uiteindelijk vond ik hulp. En begon ik aan een intensief transformatie-traject. Ik begon in te zien dat het fundament van mijn voorbije relatie altijd al scheef was geweest. En wat mijn aandeel daarin was. Ik leerde mijn relatiepatronen herkennen en doorbreken. Ik vond rust en ontspanning door meer te voelen en te zijn (in het hier en nu) en minder na te denken. En het allerbelangrijkste van alles: ik leerde om écht van mezelf te houden. 

Wat een rust gaf dat! Met zelfliefde als basis bouwde ik mijn leven opnieuw op. Inmiddels zijn we jaren verder, ben ik bijna vijf jaar getrouwd met een ontzettend lieve man én moeder van een prachtige dochter

Dat gun ik jou ook


Misschien herken je je in mijn verhaal. Ben je ook verliefd op iemand anders of ga je vreemd. Of misschien heb je om hele andere redenen het gevoel vast te zitten in je relatie of in je leven. Ik help je graag!

Ik bied je allereerst een veilige ruimte zonder oordelen. Met verschillende tools kan ik je ondersteunen en begeleiden bij jouw reis: uit de impasse, naar meer ontspanning, helderheid en échte (zelf)liefde.

Stop met worstelen, start met leven!

Annelies met dochter
The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.

Mijn dochter en ik

Annelies in trouwjurk op strand met echtgenoot
The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.

Trouwen op teenslippers